תערוכה חדשה: אז בבית הספר, הוד השרון

התנדבתי לסייע בפרויקט נפלא של "יד בן צבי", "ישראל נגלית לעין" (שעליו אכתוב בהרחבה בפוסט נפרד), לאצור תערוכה של תצלומים ישנים מהווי בית הספר בהוד השרון בספריה העירונית.

כמו תמיד, לקח לנו הרבה יותר זמן ממה שתכננו, אבל התערוכה נפתחה בטקס יפה בנוכחות ראש העיר ביום חמישי האחרון, ותעמוד בספריה עד שימאס לספרניות ממנה.

בסיס התצוגה הוא בתמונות מתוך אלבומים פרטיים של תושבי הוד השרון אשר נסרקו למאגר התמונות הלאומי של ישראל נגלית לעין, ומציגות פנים מהווי בית הספר בעבר ובהווה, בהוד השרון ובמקומות אחרים בארץ ובעולם. אליהם הוספנו תמונות ממאגר התמונות (שחבל שהוא לא ברשת) של "הצריף" – מבנה המורשת הקטן והנחמד של הוד השרון שממוקם במגדיאל ושווה הצצה באופן נפרד.

התערוכה פרוסה על כל מבנה הספריה העירונית – בית יד לבנים, פנים וחוץ, וכן על לוחות המודעות העירוניים ברחבי העיר.

אז הנה הסבתא, נעמי רוזן, מרמות השבים, עולה לכיתה א':

4

וזה הנכד, נועם רוזן, בגן במגדיאל, חמישים שנה אחכ:

3

והנה שניהם על הקיר בכניסה לספריה:

12348092_903323073096864_6812125807883854989_n

מבט כללי על הכניסה למבנה הספריה:

12390971_903323099763528_2320691647471852722_n

בתוך מבנה הספריה יצרנו כמה מוקדי תצוגה:

הדפסה של תמונות גדולות על קנווס שנמתח על עמודי הכניסה לבית היד לבנים:

וגולת הכותרת של התערוכה:

פריסת 12 תמונות המייצגות ילדים במערכת החינוך, מהפעוטון ועד לטקס הסיום, על גבי חלונות הספריה.

התמונות הודפסו על גבי מדבקות שקופות והודבקו על 12 החלונות המרכזיים באולם הקריאה הגדול והיפה של הספריה.

בשעות היום התאורה החיצונית גורמת לתמונות לזהור בכל אולם הקריאה, ובשעות הערב, כשתאורת הפנים בספריה דלוקה, נראות התמונות היטב מהרחוב העירוני ומגרש החניה הפעיל הצמוד לספריה.

מאוד קשה לצלם את החלונות האלה, כנראה שצריך לבוא ולראות אותם במציאות:

החלון האחרון מודבק ראשון:

IMG_20151216_120052080_HDR

 

ככה זה נראה ממגרש החניה באור אחרון, כשתאורת הפנים פועלת:

IMG_20151216_163347703

אני צריכה לחזור ולצלם עוד כמה תמונות מתוך המבנה.

בנוסף, נפרסו תמונות על לוחות המודעות ברחבי העיר על ידי מחלקת הדוברות העירונית. למשל ברחוב הבנים:

 

וזו ההזמנה הרשמית לטקס פתיחת התערוכה:

12392034_901675253261646_5243589055225128913_n

נטע כהן חרוש מהספריה העירונית עבדה איתי כתף אל כתף על ההקמה, מרים הילר, מנהלת הספריה ניהלה ביד רמה, ערן צירמן ביצע את העיצוב הגרפי דרך "ישראל נגלית לעין" ונירית שלו כליפא, האוצרת הראשית של הפרויקט נתנה גב ותמיכה ועופר קוטלר ידידי נתן עצות טובות כרגיל.

אני מאוד מקווה שלפעולה הבראשיתית לשימור המורשת העירונית שביצענו כאן יהיה המשך במרחב הציבורי של הוד השרון. כי מורשת מקומית היא חלק מה שהופך מקבץ בניינים לקהילה ולעיר.

כמה קישורים מעניינים:

האתר של "ישראל נגלית לעין" ובו אלבומי תמונות מכל מיני מקומות בארץ. צלילה מרתקת לעבר של אחרים ושל כולנו:

http://www.israelalbum.org.il/

הדף של הצריף הראשון בהוד השרון:

http://www.shimur.org/FIRST-HOUSE

 

 

פוסט זה פורסם בקטגוריה עבודות שלי, עם התגים . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s